donderdag 25 februari 2010

DE JONGSTE DAG

Alweer m'n 100ste blog. Niet gek in nog geen twee weken tijd.
Een passend onderwerp dus:
Het Laatste Oordeel....

Misschien zijn er nog bejaarden onder ons die zich de animatiefilm 'Het Grote Gebeuren' herinneren, die in de 70er jaren werd uitgezonden op een gedenkwaardige Oudejaarsavond.
In die tijd waren animatiefilms nog voorbehouden aan Disney. Dit was wat anders. Schrijver van het oorspronkelijke verhaal was Belcampo, een meester in het bedenken van bizarre en humoristische verhalen met soms een diepere betekenis.
In Het Grote Gebeuren krijgen we te maken met de ondergang van de wereld, het scheiden van de bokken en de schapen, en de vreselijke monsterlijke maar duidelijk 2D wezens die over de vensterbank lopen op die allerlaatste, maar totaal niet verwachte dag. Ach, wat mooi. Al die pootjes. Engerd na engerd betreedt het beeld en spreidt verbijstering onder de toeschouwers.
En dan, als de gruwelijke waarheid tenslotte doordringt: wie overleeft het Laatste Oordeel?
De 20 minuten durende film eindigt met een beeld van ladders naar de wolken, engelen die afdalen en de witste zielen naar boven voeren.

Wat er met de zwarte varianten, de meerderheid, gebeurt laat zich raden: daar is geen redden aan.
Lees het verhaal zelf, het staat beslist op internet.

Aan dat Grote Gebeuren moest ik denken toen ik vandaag in de rubriek 'The Lighter Side' van Psychic News een artikel tegenkwam waar Belcampo dubbel om gelegen zou hebben.
We weten: als het om absurditeiten gaat kunnen de Engelsen er wat van.
In dit land heeft onlangs een firma het licht gezien die wel op een heel bijzondere manier geld probeert te verdienen.
De initiatienemers ontdekten een gat in de markt: stel, de vromen stijgen ten hemel, zoals beloofd in de Openbaring. De Tweede Komst van Christus is aanstaande. Maar wat gebeurt er in dat geval met de huisdieren?
Die hebben, althans in Christelijke ogen, geen ziel, dus die kunnen het schudden.
Iemand moet zich toch over hen ontfermen als de bazen dit aardse hebben verlaten? Ja toch? Niet dan?

De PRPC, de Post Rapture Pet Care voorziet in die behoefte. Als belijdende atheïsten hoeven de medewerkers zelf niet bang te zijn in de hemel terecht te komen; zij blijven lekker hier. En zo komt Fikkie in goeie handen.
Tenminste ...als je nu al vast £ 69.99 overmaakt. Zo'n € 80.- . Per huisdier, mogen we aannemen.
Jezus, waar zouden we zijn zonder mensen om zo'n gapend gat in de markt te dichten?

Geen opmerkingen: