zondag 14 februari 2010

WEES VOORZICHTIG WAT JE WENST....

"Be careful what you wish for" zeggen de Engelsen: "It might come true".

In een curieus boek uit de 19de eeuw met stichtelijke verhalen van lang geleden vond ik het volgende pareltje. Het waarheidsgehalte kan niet meer worden achterhaald, maar wat hindert dat; het is een mooie geschiedenis.

Richard Parsons, een jongen van 18 jaar uit Glaucester die van God nog gebod wist en zich daar naar gedroeg.
In de verre omtrek stond hij bekend als onplezierig gezelschap.
Op 19 februari 1766 bevond hij zich in een bordeel waar ook illegaal gekaart werd. Het spel duurde tot diep in de nacht, en toen er een verschil van mening ontstond over het een of ander, bezwoer Parsons zijn gelijk met "Moge m'n vlees rotten aan m'n botten en m'n ogen zich niet sluiten als het niet is zoals ik zeg!"
Oeps. Nóóit doen zoiets.
Een geschokte toeschouwer joeg de spelers de straat op.
Parsons ging naar een andere publieke gelegenheid, maar tegen de ochtend ontstond er een zwelling aan zijn been, en korte tijd later zat hij vol verkleurende builen. De chirurgijn zag er geen brood in.
Op 3 maart overleed de hemelbestormer aan een vreemde kwaal waarbij zijn vlees aan z'n botten aan het rotten sloeg. Gangreen, weten we nu. Parsons ogen konden vanwege de zwellingen niet gesloten worden.
Het verhaal van Parsons dood haalde de kranten en verspreidde zich rap onder de vromen van het 18de eeuwse Engeland. Het gebeurde werd een machtig 'bewijs' van de realiteit van Gods wraak.
De hoofd-sheriff van Gloucester stelde een onderzoek in en hoorde getuigen, wier verklaringen overeenstemden.
Medisch en spiritueel gezien kan men zich op het hoofd krabben. Geest over stof? Het omgekeerde van psychische Healing? Wie weet.

en dan een modernere versies van gebedsverhoring.....

In 1989 vroeg pastor Ethel Spearman, Greenville, South Carolina tijdens een preek om een teken dat de 'deuren geopend zouden worden' . We mogen aannemen dat ze dat niet letterlijk bedoelde, maar op datzelfde moment raakte een motorrijder van de weg omdat hij een auto moest ontwijken, en crashte in volle vaart door de deuren van de kerk....

Nog een voorbeeld van hemelse humor:

In 2003 vroeg een voorganger in Ohio om een teken van God, en prompt werd de kerk getroffen door de bliksem, die via de bedrading in de toren in de microfoon van de vrager terecht kwam.
De voorganger bleef ongedeerd., maar de kerk liep veel schade op.
Tja....

Geen opmerkingen: