zaterdag 20 februari 2010

DE LEVENS VAN JEFFREY KEENE

Het reïncarnatieverhaal van Jeffrey Keene, een brandweercommandant uit Connecticut, is in meerdere opzichten opmerkelijk.
Keene's verhaal begint in 1991, toen hij met zijn vrouw op vakantie was, op zoek naar antiquiteiten.
Ze stopten in Sharpsburg, Maryland, waar in de Amerikaanse Civil War de slag van Antietam was geleverd.
Hoewel Keene tot dan toe geen enkele belangstelling had gehad voor die periode, voelde hij zich aangetrokken door het slagveld, waar hij werd besprongen door onbegrijpelijke emoties.
In een winkel kocht hij een tijdschrift over de Civil War. Pas meer dan een jaar later begon hij erin te lezen, en werd opnieuw overspoeld door beelden en sensaties.
Er stond een foto van generaal John Gordon, de bevelhebber van de strijd. De gelijkenis met Keene's eigen gezicht was meer dan opvallend.
15 jaar vóór Keene op het spoor werd gezet van generaal Gordon, kreeg hij heftige pijn in zijn kaak, die bleef verergeren. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar men niets afwijkends kon vinden. De pijn verdween tenslotte. Dat gebeurde op 9 september 1977, Keene's 30ste verjaardag.
15 jaar later ontdekte Keene dat Generaal Gordon in z'n gezicht was gewond op 17 september 1862, tijdens de slag van Antietam. Gorden was toen 30 jaar. Keene had drie aangeboren plekken op de huid van zijn gezicht: onder zijn linker oog, op z'n voorhoofd en over de rechter wang; op de plekken waar generaal Gordon gewond was geraakt.
De enkele jaren geleden overleden Dr. Ian Stevenson, pionier op het gebied van reïncarnatieonderzoek, heeft dit soort 'birthmarks' uitvoerig onderzocht bij kinderen die zich vorige levens herinneren en veel parallellen vastgesteld tussen geboorte-lidtekens en verwondingen uit een vorig leven, die soms via pathologie- rapporten goed zijn gedocumenteerd.
.
Op 9 september had generaal Gordon het bevel gegeven tot de slag van Antietam, waar hij zwaar werd gewond. Op Keene's toekomstige geboortedatum dus.
Hun handschrift en schrijfstijl lijkt ook opvallend veel op elkaar (beiden schreven een boek)
Keene acht het waarschijnlijk dat de brandweerlieden die nu onder zijn bevel staan incarnaties zijn van de soldaten van weleer.
Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen: 'Someone Else's Yesterday' en geeft nu lezingen over de Civil War.

Geen opmerkingen: