zondag 21 februari 2010

WOLF

Utah. Een ranch op een afgelegen plek, die vroeger door Ute Indianen werd bewoond.
Een familie, de Gormans, die begin jaren '90 de ranch hebben gekocht.
Een wolf die de familie een eerste kennismaking biedt met wat ze nog allemaal aan 'weirds' te wachten staat.
Uit: Colm Kelleher, Hunt for the Skinwalker.

Een boek dat zoveel vreemds bevat dat het de lezer nooit meer uit het hoofd zal vallen.

Tom Gorman, als jager bekend met wilde dieren, is bezig de truck uit te laden, als hij een wolf in de verte ziet aankomen.
Het dier is grijs, en ongeveer drie keer zo groot als een normale wolf. Zijn pels is nat van de regen en ruikt naar wild dier. Hij lijkt vreedzaam. Vanaf een meter of 50 staat hij de familie op te nemen.
Misschien iemands huisdier? oppert Gorman's vrouw Ellen.
Zoon Ed aait de wolf, die zich dat met heldere blauwe ogen laat welgevallen.
Iets klopt er niet.
Dat blijkt als de wolf zich bliksemsnel vergrijpt aan een van de kalveren in de omheining. Hij heeft de kop van het dier in zijn kaken en laat niet meer los.
Tom grijpt zijn geweer. Hij pompt verschillende kogels in de flanken van de wolf. Die geeft geen kik. Hij bloedt niet. En hij laat het kalf niet los. Tom brult om het zwaarste geweer dat hij heeft, en wat hij gebruikt om elanden te schieten.
De wolf laat los. Hij schiet nog een keer. De wolf had allang morsdood moeten zijn, maar hij staat nog stevig op zijn enorme poten. Dan loopt hij rustig weg. Geen bloed, geen krimp.
Tom volgt. De sporen van de wolf zijn duidelijk te zien. Tot ze ophouden op een onmogelijke plek. Weg. Wolf weg, sporen weg.
Schokkend.
De familie zal ontdekken dat de ranch het brandpunt is van massa's onverklaarbare verschijnselen. Al hun vee, hun prijs stieren, vallen één voor een ten prooi aan ...wat?
Dan zijn er Ufo's, Sasquasch, apporten, wormholes en nog veel meer. Vier jaar lang is de ranch het onderwerp van goed opgezet wetenschappelijk onderzoek. Zonder duidelijk resultaat. De vele detectoren en camera's staan altijd daar waar het net niet gebeurt.

De Trickster in actie.
De Gormans verhuizen tenslotte, zeer tegen hun zin. Capitulatie voor het Onbekende. Een afgang.
Het geld voor onderzoek is op.
Een plek waar dimensies elkaar raken?

Geen opmerkingen: