vrijdag 12 februari 2010

HET RAADSEL WORDT ALLEEN MAAR GROTER

Wie het interesseert weet dat er al sinds jaar en dag een controverse woedt tussen mensen die denken dat graancirkels door mensen worden gemaakt en hen die in een buitenaardse oorsprong geloven.
Het laatste woord is er niet over te zeggen, en voor het een zowel als het ander, of voor allebei zijn voldoende argumenten.
Maar nu lees ik in Flying Saucer Review, een Engels blad gewijd aan UFO's en aanverwante onderwerpen, dat er in juli 2009 door een infrarood hi-tech camera opnamen zijn gemaakt bij Alton Barnes in Wiltshire, waar 4 menselijke graancirkelmakers doende waren een cirkel te leggen. Dat zou niet bijzonder zijn, ware het niet dat door de camera, kort vóór de mannen arriveerden, UFO's werden gezien en er plotseling twee mensachtige figuren in het veld 'zweefden', bij benadering 9 foot, dus bijna 3 meter lang. Toen de mannen arriveerden bleven de aliens ze volgen terwijl ze zonder haast de graancirkel maakten. Op de film was duidelijk te zien dat de mannen geen idee hadden van de aanwezigheid van hun niet-menselijke partners.
Het vermoeden rijst dat de makers van de cirkel mentaal werden beïnvloed door de aliens, naar de juiste locatie werden gestuurd en volgens de gedachten van de onaardse schaduwfiguren hun cirkel legden.
Als wij zo te beïnvloeden zijn door wezens die we niet kunnen zien, dan vind ik dat persoonlijk geen prettige gedachte.
Maar intrigerend is het wel, vooral ook omdat veel cropcircle makers ook zelf aangeven dat ze wonderlijke dingen beleven tijdens hun nachtelijke kunstprestaties, zoals orbs en andere lichtverschijnselen die intelligentie lijken te bezitten.
What's next?

Geen opmerkingen: