donderdag 11 februari 2010

HOE DAN OOK NAAR HUIS

>
ontleend aan : Martin Plimmer 'Beyond Coïncidence'

Charles Coghlan (1842-1899) was een bekend acteur in de 19de eeuw.
Hij werd geboren op Prince Edward Island, aan de oostkust van Canada. Hij had een roemrijke carrière, reisde veel, en stierf onverwacht na een korte ziekte in Galveston, Texas, waar hij tijdens een tournee optrad.
Dat was in 1899. Omdat de afstand naar Prince Edward Island veel te groot was om zijn lichaam over land te vervoeren, werd hij in Galveston begraven en in een met lood afgezette kist ondergebracht in een grafkelder.
So far so good.
Maar...een jaar later, in het fatale jaar 1900, werd Galveston getroffen door een van de zwaarste orkanen in de geschiedenis van dit wel ook recent nog door natuurgeweld getroffen gebied.
Massieve golven verwoestten de begraafplaats, en Coghlans kist werd de zee ingespoeld. Hij dreef de golf van Mexico in, om Florida heen, waar hij terechtkwam in de Golfstroom.
Coghlans overblijfselen dobberden vervolgens naar het noorden langs de oostkust van Amerika, naar Canada...tot de verweerde kist in 1908, na een reis van 8 jaar en 3500 mijl, werd opgepikt door locale vissers....voor de kust van Prince Edward Island, enkele kilometers van zijn huis.
Daar werd Coghlan herbegraven op het kerkhof van de kerk waar hij was gedoopt.
Toeval? Of doelbewuste actie vanuit de andere wereld?

Geen opmerkingen: