zaterdag 13 februari 2010

OOK EEN METHODE

In FATE magazine vond ik een verslag van een arts over een Inca healing methode in Peru waar hij getuige van was geweest, De wereld is rijk aan healing - technieken. Ooit zouden die geïnvertariseerd moeten worden, voor ze verdwenen zijn.
Hier volgt een samenvatting:


Toen we in Peru waren, namen we deel aan een duizend jaar oude curandero ceremonie, een healing ritueel dat ouder is dan de Inca beschaving en waarvan de oorsprong in de mist der tijden is verdwenen.
Het is niet iets wat van vader op zoon wordt overgebraacht, maar een techniek waarvoor men een uitgebreide opleiding moet volgen.
Wat er precies aan de hand is, is voor westerlingen moeilijk te achterhalen, maar het schijnt met het overbrengen van energie te maken te hebben, zoals dat ook bij Reiki gebeurt.
De preparaties voor de Healing ceremonie zijn tamelijk tijdrovend. De healer maakt ongeveer 50 pakketjes van verschillende ingrediënten klaar: kruiden, metalen, waaronder goud, zilver en koper en een heleboel andere dingen waarnaar je alleen kunt raden. Vóór de ceremonie begint wordt er een vuur aangestoken. Op een rotsblok wordt een handdoek uitgespreid met daarop een stuk dik papier. Ieder pakketje wordt eerst opgeheven in een groet naar de zonnegod en de heersende Machten, onder ritueel gezang. De inhoud van de pakketjes wordt dan uitgespreid over het papier. Vervolgens wordt een rode vloeistof uitgegoten over het mengsel, dat daarna zorgvuldig in het papier wordt gewikkeld en in de handdoek wordt gedaan. Een verdere ceremonie vindt plaats bij het vuur. De healer drinkt wat van de rode vloeistof, groet de goden met het pakje, en is klaar om te beginnen.

De behandeling gaat snel. De healer houdt het pakket voor de mond van de patient en laat hem de geuren diep inademen, en dan uitademen. Zo wordt positieve energie opgenomen en negatieve verwijderd. Dan gaat hij met het pakket langs het lichaam, vanaf het hoofd naar de voeten, voor en achter.
Als de laatste healing is voltooid, wordt het pakket in het vuur gegooid en verbrand, blijkbaar om alle negatieve energie te vernietigen.
Werkt het? Zoals bij alle vormen van behandeling, varieert de uitwerking. Er waren verschillende mensen met hinderlijke kwalen die helende energie hadden ervaren en zich een stuk beter voelden. Anderen hadden niets gemerkt.
Ik zelf voelde wel wat tinteling, maar ik had ook geen speciale kwaal.
Maar mijn geloof in de kracht van alternatieve genezingsmethodes was er wel door versterkt.

Bron: Dr. Fred Rayser in FATE, maart 2002

Geen opmerkingen: