zondag 14 februari 2010

NA DE INSLAG

Het komt vaak voor dat iemand na een bijna dood ervaring meer oppikt van de andere wereld. Of liever: dat is meer regel dan uitzondering.
Maar ook andere ervaringen kunnen de deur naar helderziende gaven openzetten. Bliksem bijvoorbeeld. Bij ons komt het zelden voor dat mensen door de bliksem worden getroffen, maar in Amerika is dat schering en inslag. 'Thunderstorms' zijn in sommige gebieden frequent, en binnen en buiten worden mensen en ook dieren het slachtoffer van zo'n schokkende gebeurtenis.
Wie het overleeft staan geheid veranderingen te wachten. Veranderingen waar de meesten geen raad mee weten, omdat lang niet iedereen de toegenomen gevoeligheid kan plaatsen in zijn tot dan toe niet zo spiritueel gerichte leven.
Zo'n geval staat er deze week in Psychic News. "Man Ziet Geesten Na Door De Bliksem Te Zijn Getroffen" zegt de kop. Wow!

Het blijkt te gaan om een man van 64 in Mansfield, Eric Brocklebank, die als leider van zijn RAF cadet squadron op weg was naar een mars-competitie. Maar er barstte een hevige onweersbui los, en de cadetten werden kletsnat.
Onder de bomen schuilen was geen optie, en Broclebank nam zijn jongens mee om ergens in een tent wat heets te drinken en op te drogen.
Maar terwijl hij een hotdog uit de pan haalde werd Eric Brocklebank door de bliksem getroffen, en Eric klapte tegen de grond, gelukkig zonder hete olie over zich heen te krijgen.
Hij bleef min of meer bij bewustzijn maar zag niet veel meer. In de ambulance stopte hij met ademen, en hij had het begin van een Bijna Dood Ervaring. Gelukkig werd hij snel teruggehaald.

In het ziekenhuis beginnen de vreemde ervaringen.
Hij hoort stemmen terwijl er niemand aanwezig is. Een klein meisje verschijnt bij zijn bed en vraagt naar haar grootmoeder. De zuster die hij later vertelt over het meisje kijkt hem aan of hij gek is. Hij ligt op een mannenafdeling; kleine meisjes lopen er niet rond.
Later die nacht komt er een oudere man bij hem binnen in een zwart pak. Die vertelt hem dat hij zelf ook door de bliksem is getroffen in 1957, en dat hij het gewoon maar moet laten gebeuren. "wat?" vraagt Eric. "Wat er ook gebeurt, ga en doe het" zegt de man een paar keer, en hij voegt eraan toe "Je zult weten wat, als je er aan toe bent." Dan is hij verdwenen.
Aan de zuster vraagt hij wie die man was, maar natuurlijk weet die weer van niets.
De volgende morgen komt er een vrouw naar Eric toe met een oude krant. In de krant staat het verhaal van de man die hij 's nachts aan zijn bed heeft gehad. Brocklebank denkt nu alleen nog maar dat hij helemaal gek geworden is. Hij heeft nog nooit van Spiritualisme of van contact met overledenen gehoord, dus wat wil je.
En het houdt niet op als hij weer thuis is. Hetzelfde kleine meisje komt nog eens langs.
Eric spreekt erover met een vriendin van de familie, en die verwijst hem naar een oude tante die 'mensen kent die verstand hebben van zulke dingen' . Bij het volgende bezoek aan tante begint Eric over het kleine meisje. Tante doet een greep in haar handtas, en haalt er een fotootje van een kind uit, dat Eric meteen herkent als het meisje dat hem op kwam zoeken. Het blijkt zijn jonggestorven zusje te zijn, van wie hij nooit heeft afgeweten.
Sindsdien is Eric in contact met de Spiritualists' National Union, en langzaamaan doet hij pogingen om te begrijpen wat hem telkens weer overkomt.
"Ik ben een realist",zegt hij. "Tot nu toe zag ik alles in wit en zwart. Dat vraagt nu om een ingrijpende revisie."

Geen opmerkingen: