donderdag 18 februari 2010

DE VERSCHUIVING

In de geschiedenis van het Spiritualisme zijn flink wat mediums voorgekomen die in een andere tijd en een andere visie voor heks of magiër waren versleten. Het is dat het Spiritualisme hun buitengewone gaven van een sociaal kader voorzag, want anders was het waarschijnlijk niet goed met hen afgelopen.
Waarom er in de tweede helft van de 19de eeuw en de eerste decennia van de 20ste zoveel fysiek mediumschap aan het licht kwam is een vraag die we niet kunnen beantwoorden. Misschien zat het in de lucht. Misschien was het de wil van de geestenwereld om het Spiritualisme flink te promoveren.
Feit is dat, hoewel er nog altijd goeie en begaafde mediums zijn, het fysieke mediumschap met zijn spectaculaire en tegen-alle-wetten-in verschijnselen zo goed als verdwenen lijkt te zijn.
En niet alleen in het Westen; ook in India is de magie niet meer wat ze een eeuw geleden was.
Sai Baba doet z'n best om nog wat vibuti te toveren, maar ook hij wordt van bedrog beschuldigd.
Uri Geller zoekt een opvolger, want het lepels buigen begint steeds lastiger te worden.
En mensen die leviteren, waar vind je die nog tegenwoordig?

Maar laten we niet wanhopen. Er vindt een verschuiving plaats. Kinderen blijken over telekinetische gaven te beschikken. Velen zijn helderziend. Geesten worden meer dan ooit gezien en bestudeerd. Tienduizenden mensen houden zich bezig met EVP, het opnemen van stemmen uit een andere werkelijkheid.
BDE's en astrale belevenissen zijn niet langer iets om je mond over te houden.
Nieuwe verschijnselen doen zich voor, en oude worden herontdekt. Aan monumenten uit de steentijd worden met electronica en wichelroedes geheimen ontfutseld en de aarde zelf blijkt magische eigenschappen te hebben waarvan wij de geheimen na duizenden jaren weer op het spoor komen.
Planten en cellen communiceren met elkaar en met ons. Onze hersens zijn aangesloten op elkaar.
Die verschuiving heeft ook plaats in de wetenschap. De koele materialistische visie op ons menszijn is achterhaald. Door velen wordt die visie nog met de moed der wanhoop verdedigd, maar ooit wordt er een punt bereikt waarop de weegschaal doorslaat naar een spiritueler paradigma. We zijn er bijna.

Geen reden tot wanhopen dus. Voor wie van het mysterie houdt: we zitten ziet zonder, bij lange na niet, en de wereld is intussen, onopgemerkt voor de meesten, een soort bizar circus geworden waar UFO's, orbs, graancirkels en onverklaarbare gebeurtenissen rondzoemen op internet en in de hoofden van miljoenen mensen.
We kunnen terecht klagen over weinig (wetenschappelijke) aandacht voor het paranormale, maar een Google.com uitstap laat ons zien hoe het met die belangstelling werkelijk gesteld is: Paranormal: 20,100,000 hits. Loch Ness: 9,520.000 hits. UFO's: 5,390.000 hits. Orbs: 2,260.000 hits. Graancirkels 1,770.000 hits. Onverklaarbare fenomenen: 490.000 hits. Cryptozoölogy (de kennis van onverklaarde diersoorten): 660.000 hits.
Healing spant de kroon: 59,100.000 hits.
Spiritualisme doet het ook niet gek trouwens: 2,580,000 hits
Had u dat gedacht?

Er is alle reden om aan de aard van de werkelijkheid te twijfelen.
Daarin worden we gesteund door fysici die ons vertellen dat de stoffelijke wereld op het allerkleinste niveau, het quantum niveau, alles te maken heeft met bewustzijn. En dat deeltjes die ooit verbonden zijn geweest dat blijven, ongeacht de afstand. En dat alles vibreert.
Dat wisten de oude Indiërs ruim 3000 jaar geleden al.
Wat ze ook al wisten was dat alles wordt opgeslagen en niets verloren gaat.
En dat astrologie onze verbondenheid met het universum bevestigt.
En dat we geest zijn met een lichaam erom.
Geweldig toch?
Is het leven niet machtig interessant?

Geen opmerkingen: