woensdag 24 februari 2010

GNOOMS EN FAMILIE

Een Engelse vriend stuurde me vandaag per post een stukje uit een jarenoude Flying Saucer Review, een van de beste bladen gewijd aan het verschijnsel UFO.
Het stukje is van Gordon Creighton, de redacteur. Die schrijft:
"Ik heb een interessant vertrouwelijk rapport ontvangen over gebeurtenissen op een farm niet al te ver van Londen. Binnekort ga ik de zaak nader onderzoeken."
Hier enkele van de beschreven waarnemingen:

1. Farmwerkers en dorpelingen hebben laten weten dat ze 'gnooms' hebben gezien in de omliggende velden, in het volle daglicht.
2. Twee vrouwen betrapten meerdere malen Fairies die op de keukentafel dansten. De vrolijke snuitertjes waren ongeveer 80 cm groot.
3. De eigenaar van de farm heeft vaak geklaagd dat de tractors en andere landbouwmachines tijdens het werk afslaan op bepaalde, steeds dezelfde plekken .
4.Hij klaagt ook dat er op sommige plaatsen op het land niets wil groeien.
5. Onderzoekers die de boerderij bezochten werden overvallen door misselijkheid en begonnen te trillen. Een van hen moest naar de auto gedragen worden. Dezelfde onderzoeker werd een sterke vibratie in de lucht gewaar, een soort bonzende energie waardoor hij naar voren en naar achteren werd geduwd. Hij beschreef het gevoel als de sensatie als onzichtbaar geklapwiek.
6. Auto's van bezoekers hielden ermee op en konden niet meer gestart worden, en een onderzoeker die op de fiets kwam werd zonder aanleiding of oorzaak door iets onzichbaars de greppel ingeschoven.

Sinds de Romeinse tijd is dit gebied door mensen bewoond. Er is een eeuwenoude locale traditie rond natuurgeesten. De dominee probeerde eens wetenschappelijk onderzoek te starten maar hij werd tegengewerkt door de bevolking, die vreesden dat de Fairies het gebied zouden verlaten als ze zich in het nauw gedreven zouden voelen.
Oorspronkelijk is het land stroomgebied van een rivier geweest, dat later in akkers werd veranderd.
De oorspronkelijke grond schijnt het middelpunt te zijn van paranormale activiteit waar gewassen niet willen groeien, machines het begeven en andere vreemde ongelukken gebeuren.

Wat er uit het nader onderzoek is gekomen is helaas niet bekend.

Geen opmerkingen: