zondag 14 februari 2010

SPIRAAL

De ochtend van 9 december 2009 was er aan de hemel van Noorwegen een wonderlijk verschijnsel te zien: een spiraal die ontstond, zich uitbreidde en in enkele minuten weer verdween.
Wie op dat moment naar de hemel keek was geschokt.
Internet staat vol met foto's en YouTube filmpjes die mensen in die enkele minuten maakten, en kranten over de hele wereld besteedden aandacht aan het fenomeen.
Wat was de oorzaak? Dat weet niemand zeker.
De officieële versie: een mislukte raketlancering van de Russen. Onwaarschijnlijk, maar wie zal het zeggen, want niemand schijnt het te weten. Aan verklaringen, zoals altijd als er iets buitengewoons gebeurt, ook deze keer geen gebrek.
Bijna een week later, op 15 december, deed zich hetzelfde verschijnsel voor boven China.

De sterren waren de raketten blijkbaar niet gunstig gezind.
Naspeuringen bij William Corliss onthullen dat er ook in november 1963 een dergelijk fenomeen werd gezien boven de Atlantische oceaan, ten tijde van de lancering van een raket in Florida. Schijnt. Sterker nog, het blijkt dat de hemel bij tijd en wijle de meest wonderlijke en onverklaarbare lichten, spiralen, flitsen, ronddraaiende wielen en exploderende bollen vertoont waar wel of geen of een halve verklaring voor is. Wat weten we eigenlijk wel?
Zolang de kennis over UFO's en het onderzoek naar buitengewone fenomenen systematisch wordt onderdrukt, zullen we steeds weer geconfronteerd worden met 'wat er is, maar er eigenlijk niet zou moeten zijn' . Aan wetenschappers en aan ons om daar onze theorieën en verklaringen op los te laten.
Wat we geloven hangt van onszelf af.
Zo ook in het geval van de Noorse spiraal.
Want zo'n buitengewone gebeurtenis vraagt natuurlijk om een esoterische verklaring.
Die kwam dan ook in de vorm van een gechannelde boodschap, via Maria Bertram, een medium in Noorwegen.
De spiraal, schrijft zij, was een teken aan de hemel, geprojecteerd door een beschaving van verlichte wezens die zich in een andere dimensie bevinden en er uitzien als mensen, alleen wat mooier. Met dit teken wilden ze ons laten weten dat ze bij ons zijn en ons aanmoedigen verder te komen op het geestelijke pad. Want het gaat niet goed met de aarde, en we moeten daar nodig wat aan doen.

Snel, als het kan, want de tijd dringt.
Zelf zijn deze wezens op hun moederplaneet in een ander deel van de kosmos door snelle ontwikkelingen heengegaan, nadat ze net als wij er een puinhoop van hadden gemaakt.
Nu proberen ze onze aandacht te trekken via lichtfenomenen en graancirkels. Maar het uiteindelijke lot van de mensheid ligt in onze eigen handen.

Tot zover de kern van de lange boodschap.

Als ik het niet dacht.
Niets nieuws onder de zon dus.
Samenvattend: of u nu op channeling vertrouwt of op wetenschap of op allebei: het loont de moeite om regelmatig omhoog te kijken, naar de maan en de sterrenhemel en te luisteren naar de stilte van de kosmos.
Sommige dingen hoeven geen verklaring, die zijn gewoon buitengewoon.

Geen opmerkingen: