dinsdag 16 februari 2010

WONDEREN EN GOUDEN KIEZEN

Verbijsterend. We leven in bijzondere tijden, en alles lijkt mogelijk.
En dan bedoel ik niet dat we kunnen kiezen uit 80 soorten tandpasta of 10 energiemaatschappijen.
Wat ik bedoel is dat er waanzinnige en wonderlijke dingen gebeuren.


Dezer dagen bekeek ik een DVD documentaire: The Finger of God; een film die gaandeweg m'n mond steeds verder deed openzakken. Wat mij betreft zo snel mogelijk Nederlandse ondertiteling, zodat hij voor iedereen toegankelijk wordt en uw wereldbeeld door elkaar geschud kan worden.
De film gaat over Healing en Geloof, en begint met de open monden van mensen die gouden kiezen kregen in een healingdienst. Vervolgens de edelstenen die uit de lucht kwamen vallen: gematerialiseerd. Dat verschijnsel kennen we uit de geschiedenis van het Spiritualisme, maar heden ten dage zijn materialisaties uitzonderlijke gebeurtenissen.
De maker van de documentaire is een journalist die de ingeving had wonderen te moeten volgen waar ze zich voordeden, en zijn tocht bracht hem van Amerika naar Europa, Afrika en Azië. In verschillende culturen was hij getuige van 'het geloof dat bergen kan verzetten' , en de film voelt dan ook of we 2000 jaar terug in de tijd getuige zijn van bijbelse scenes, ook al betreft het hier Chinezen en Islamieten, Zigeuners en Amerikaanse studenten.
Het is een Christelijke film, niet in de zin van Christelijk fundamentalisme en schreeuwerig holle evangelisten, maar in de zin van Bijbels - waarbij de vraag centraal staat: Wat als nu die wonderen en genezingen van Jezus werkelijk gebeurd zijn, zonder overdrijving, symbolisme of verdichting. Gewoon: WAAR. Zó waar dat ieder mens kan doen wat Jezus deed - als zijn geloof groot genoeg is. Want voor God is niets onmogelijk.
Ieder mens een kanaal voor goddelijke energie. Voor Gods Liefde. Want dat het daar uiteindelijk allemaal om draait mag duidelijk zijn.
De film laat sympathieke studenten zien die de straat opgaan en voorbijgangers vragen of ze ze mogen healen.
Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Het lijkt te werken.

Een man die 'dood' geweest is doet zijn verhaal, want ook het opwekken van doden zit in het pakket van de gelovige. Zakt uw mond al open?
Massale bekeringen in Afrika en China vanwege blinden die weer kunnen zien en doven die kunnen horen. Je ziet het gebeuren. Betere reclame voor het Christendom is niet denkbaar, hoewel het net zo goed binnen een andere godsdienst kan, vermoedelijk, gegeven de juiste instelling en absoluut vertrouwen.

En toen las ik in het boek Psychic Healers van David St Clair, een journalist die al in de 70er jaren enkele boeiende boeken schreef over spirituele genezers en hun praktijk, over een Reverend Fuller die in die tijd heel Amerika afreisde om tanden recht te zetten en kiezen te vullen. Nee, hij was geen tandarts. Hij was gebedsgenezer. Duizenden gebitten werden als nieuw waar hij mensen had aangeraakt, voor de ogen van talloze gelovigen en sceptici, journalisten en verbijsterde ouders.
Dus die gouden kiezen in de film hebben een precedent.

Wat zegt dat allemaal voor ons?
In ieder geval dat wonderen de wereld niet uit zijn. Dat we over onvermoede krachten beschikken uit een bron die we doorgaans niet aanboren. En ook dat we geen idee hebben van de Werkelijkheid achter die van alledag.
Bekijk de film. Een enorme aanrader, zelfs als u niet alles verstaat, want de handelingen spreken voor zichzelf.
http://www.fingerofgodfilm.com/ (te krijgen o.a. via de site of via Amazon.co.uk of Amazon.com)

Geen opmerkingen: