zaterdag 13 februari 2010

MAITREYA

Ik heb zo met ze te doen.
Al 30 jaar is Share International onder de bezielende leiding van de Schot Benjamin Creme doende om de nieuwe wereldleraar, de Maitreya zoals zijn Sanskrietnaam luidt, aan te kondigen en de niet mis te verstane boodschap 'Delen' te verspreiden.
In de respectabele traditie van de Theosofen met hun uit India overgehevelde puber Krishnamurti, die 'het' had moeten worden maar daar voortijdig vanaf zag, begonnen de aanhangers van Creme in de 80er jaren te hopen en te channelen tegen beter weten in. De onzichtbare Redder der Mensheid trok volle zalen, en zelf heb ik ooit in de Rai in Amsterdam meegechanneld, hopend maar met geduchte twijfel in het hart. Want de Maitreya, de man met volgens de berichten een even oosterse uitstraling als Jiddu Krishnamurti en woonachtig in Londen, liet zich niet zien en niet filmen. En channelen is niet ieder gegeven.
Vandaar dat het moment van zijn optreden, hoewel meermaals voorspeld, toch wat vaag bleef, en herhaaldelijk, net als de definitieve ondergang van de wereld, werd uitgesteld.
Share International, prominent aanwezig op elke paranormale bijeenkomst, is meestelijk in het interpreteren en het zich toeëigenen van 'tekenen' . Ieder licht in de lucht, kruisprojectie op een hekje en iedere verschijning van het een of ander is een zekere stap in de richting van de uiteindelijke Komst. Hoe bewonder ik dat.
Ook de spiraal aan de hemel die onlangs in Noorwegen werd gezien en die vrijwel zeker een mislukte raketproef van de Russen betrof, was een nieuwe aanwinst in de wonderdoos van Share.
Wie zich afvraagt of er dan toch niet iets concreters te tonen valt: O ja, een foto van Maitreya. Eentje. Genomen in Nairobi, vele vele jaren geleden toen wij allen nog jong en onschuldig waren. Daarop is een in het wit gehulde Osama Bin Laden-achtige figuur te zien met een negroïde inslag, die opvalt in de mensenmassa.
Die foto was tot voor kort de enige, voor zover mij bekend.
Hoe wonderlijk dus dat een artikel op internet licht, en foto's brengt in deze zaak. Want daaruit blijkt dat de verwachte Maitreya ( met een heel ander hoofd dan de man in Nairobi) een econoom is van Indiase afkomst, geboren en getogen in Londen en nu woonachtig in Amerika. Maitreya luistert voorlopig nog even naar zijn geboortenaam: Raj Patel. En hij weet van niets. Sinds enige tijd is hem weliswaar bekend dat hij de Langverwachte van Benjamin Creme is, maar dat wijt hij allemaal aan een pijnlijk misverstand. Op de een of andere manier had Patel zijn astrologische data mee en zijn CV, en natuurlijk zijn uiterlijk. De tekenen waren er allemaal, inclusief zijn hardnekkige ontkenning van zijn roeping.
Net als ieder orb wordt geannexeerd for the good cause, wordt ook Patels tegenstribbel gezien als een bevestiging.
Je moet er maar opkomen.
Hoe nu verder met Share en ons allen?
Wie zit er niet op een Redder te wachten. The time is NOW, nietwaar! Anders hoeft het straks niet meer. Messias, Maitreya, Wereldleraar, de naam doet niet ter zake, als ie maar sympathiek is en het goed met ons voorheeft. En wachten doen we al zo lang, het wordt nu tijd voor wat revisie.
Op de een of andere manier denk ik dat Share International zich ook door deze geloofscrisis wel weer zal heenworstelen. De Komst wordt gewoon nog even uitgesteld. Wie zo vast gelooft is gelijk een terriër; die laat niet meer los. Hij komt, zo vast als een huis, alleen weet niemand nog wanneer.

2 opmerkingen:

Jeroen Swarte zei

Het is zelfs beter als Hij niet komt, want waar zouden we dan naar toe moeten met ons geloof?
Ik weet nog hoe de belofte van de Maitreya ook in mijn jeugd rondzoemde.... wel spannend eigenlijk

Loes Modderman zei

Grappig dat je je dat nog herinnert!
Je geeft precies het dilemma aan.
Ik herinner me een joodse uitspraak: we bidden voor de komst van de Messias, maar we zouden ons wezenloos schrikken als hij ook werkelijk zou komen.
Punt is, denk ik, dat niemand veel verder denkt dan de Komst, want in een paradijselijke wereld hebben we niks meer te wensen. Of toch? ;-)