maandag 22 maart 2010

TWISTER



Misschien hebben jullie het ook gelezen: die windmolen waar een van de rotorbladen vanaf gebroken was, vorig jaar mei. Hij kwam op de weg terecht.
Blikseminslag, was de verklaring.
Dergelijke ongelukken gebeurden eerder ook al in Japan, waar 'iets' de bladen veranderde in een rafelige uitsteeksels.
In januari 2010 gebeurde het in Engeland.
Daar zagen getuigen zelfs een UFO die zich uitleefde op de windmolen. sommigen hadden het over een UFO die ze hoog boven hun hoofd hadden gezien, en anderen spraken van 'een tentakel' die uit een UFO kwam, en van een lichtstraal, en een klap.
Dat laatste kan ik geloven: een wiek brak af en het andere hing erbij als een verlept blad.
Kortom, UFO of geen UFO, een merkwaardig incident.

Maar nu we het toch over rare incidenten hebben: een pastoor in Zwitserland vond in 1980 bij thuiskomst één van de schoorstenen van zijn pastorie uit model. Het ding was maar liefst 180 º gedraaid, meldt een Zwitserse krant.
De verbaasde kerkdienaar checkte de weerberichten, maar van een Twister was tijdens zijn afwezigheid geen sprake geweest.
Omdat de schoorsteen net als elke andere zichzelf respecterende schoorsteen in Zwitserland van baksteen is, zijn er twee mogelijkheden: of de vicar had nooit eerder omhoog gekeken (wat onwaarschijnlijk is in zijn beroep), of de schoorsteen is tijdelijk aan de wandel geweest naar een andere dimensie.
Omdat ik altijd kies voor de meest voor de hand liggende verklaring, moet het wel het laatste zijn geweest.

1 opmerking:

Richard Reekers zei

QUOTE " zijn er twee mogelijkheden: of de vicar had nooit eerder omhoog gekeken (wat onwaarschijnlijk is in zijn beroep), of de " UNQUOTE

* Grote Grijnz *