woensdag 3 maart 2010

BEJAARDE UFO

Vandaag kreeg ik tot mijn verrukking een stel knipsels en een briefwisseling toegestuurd van een bevriende antiquaar die altijd attent uitkijkt naar wat ik mogelijk interessant vind.
Dat is een hoop, en UFO's zijn daar zeker bij.
De papieren zijn uit 1976, toen er het hiernaast weergegeven bericht in het Bredase dagblad 'De Stem' verscheen.

Natuurlijk ontfermde de pers, in dit geval de Gooi en Eemlander, zich over het geval door te suggereren dat er in Brabant nou eenmaal te veel gedronken wordt.
Zodra een UFO de kop opsteekt wordt die krachtig ingedrukt door de populaire pers. Dat was toen, en dat is nog.
Maar wat zo grappig is - bij die papieren zit een briefkaartje in een moeilijk leesbaar handschrift van een meneer Sypkens uit Amsterdam, gericht aan de heer den Hartog uit het knipsel, gedateerd 18 juli 1976.
Daarin schrijft die meneer Sypkens dat wij er goed aan doen ons voor te bereiden op een komende invasie. Hoe hij zich die voorstelt wordt niet zo duidelijk. Vooral niet omdat hij opeens van UFO's overgaat op Rockefeller en 70er jaren conspiracy-praat.
Nee, veel is er niet veranderd in die 34 jaar.
En op Openheid zitten we al een tijdje te wachten.

Blijft de vraag wat er nou eigenlijk gezien is op die 2de juli in 1976.
En vooral: wat is er geland.
De heer Den Hartog heeft wel een punt door Wilhelm Reich (1897-1957) erbij te halen. Reich heeft zich lange tijd verdiept in 'orgone' energie, een bioenergetische energie die al het bestaande doordringt en door Mesmer 'dierlijk magnetisme', door Reichenbach 'Odic Force' en door de Chinezen 'Chi' wordt genoemd.

Recenter zijn er UFO's gezien die zich tegoed deden aan power lines, en UFO's die thunderstorms zoals ze die in Amerika kennen op schijnen te zoeken. Electromagnetische krachtvelden trekken UFO's aan, en ook boven natuurlijke krachtplaatsen van Moeder Aarde verschijnen meer UFO's dan elders.

Maar wat die Putte-se UFO kwam doen, waar die koude uit het bericht vandaan kwam (behalve van het koude zweet dat de getuigen zeker is uitgebroken) en waar die bewuste UFO uiteindelijk naartoe gevlogen is vermeldt het bericht niet, helaas.
We wensen de passagiers alsnog een goeie reis, en wachten geduldig tot ze ons de tentakel komen schudden.

Geen opmerkingen: