Het is een ervaringsfeit dat bij mensen die zich intensief met paranormale aangelegenheden bezighouden, soms de onverklaarbare verschijnselen zich ongevraagd aandienen, meer dan dat bij de meeste anderen het geval is.
Zo ook bij Hereward Carrington, een bekende onderzoeker uit de eerste helft van de 20ste eeuw, die een flink aantal boeken schreef over onderzoek naar paranormale zaken.
In zijn boekje 'Psychic Oddities' beschrijft hij een ervaring die, omdat het een nederige aardappel betreft, niet wereldschokkend was, maar niettemin nogal gedenkwaardig.
Tijdens de avondmaaltijd stond er in huize Carrington een schaal met in de schil gekookte aardappels op tafel.
Eentje daarvan was doorgesneden, en de schil hing er los bij, gedeeltelijk bevestigd aan de halve aardappel.
Tot zover niets bijzonders.
Maar dat stuk schil bewoog: het krulde in en uit en wapperde op en neer.
Uit zichzelf.
De schil, schrijft Carrington, gedroeg zich niet zoals een respectabele aardappelschil zich hoort te gedragen.
Carrington onderzocht de schil, in de veronderstelling dat er een insect aan het werk was, maar dat bleek niet het geval. Hij scheurde de schil los van de aardappel en legde hem op tafel. Maar ook daar bleef het ding volharden in zijn on-schillig gedrag.
Die avond nodigden de Carringtons enkele vrienden uit om het fenomeen te komen bekijken, want de schil ging door met bewegen. Zesendertig uur lang!
Een oorzaak werd nooit gevonden.
woensdag 10 maart 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten