donderdag 18 maart 2010

LUMINATOR

Mark Macy is de promotor van de site van ITC, Instrumental TransCommunication, een uitgebreidere vorm van EVP, omdat het ook beelden omvat. http://www.worlditc.org/

Macy is een wonderlijke jongen, die in zijn twee boeken 'Miracles in the Storm' en 'Spirit Faces' de avonturen beschrijft van een groep mensen die zich met de technische kant van communicatie met Gene Zijde bezighouden, maar op de een of andere manier tenondergaan aan de menselijke kant van de zaak.
'Miracles in the Storm' is daarom een nogal treurig boek.
Spirit Faces gaat vooral over Macy's geloof in de goede bedoelingen van (sommige) mensen en ( de meeste) geesten, en beschrijft zijn vele experimenten met een apparaat dat luistert naar de naam 'Luminator', dat is uitgevonden door een Patrick Richards uit Michigan.
Met behulp van dat ding kunnen polaroid foto's gemaakt worden van levende mensen, terwijl dan de doden erop te zien zijn als een soort 'overlap' op iemands gezicht.

Geestenfotografie werd al bedacht in de 19de eeuw, en met succes door fotografen toegepast, echt of fake, naar gelang hun karakter. Zeker is dat die fotografie immens populair was onder spiritisten en andere mensen.
De Luminator schijnt daar een modernere versie van te zijn.
Ik weet niet wat ik er van denken moet. Gelukkig wordt m'n mening niet gevraagd.
Maar wat me op m'n kop zette was een klein fragment op het einde van 'Miracles' . Macy vertelt op blz 105 over de uitvinder Richards, die een proefje nam met drie luminators in een driehoekige opstelling.
We kennen allemaal de verhalen over de U.S.S. Eldridge en het Philadephia-experiment, waar, een beetje waar of niet waar.
Geeft je de creeps, dat in ieder geval. Een frequentie die iets laat verdwijnen om ergens anders weer op te duiken. En dat in 1943.

Stel je voor waar men nu toe in staat is, en welke proever er wellicht ergens in Area 51 of op een andere duistere plaats genomen worden.
Ik moet er niet aan denken en koester geen illusies.


Maar terug naar de Luminator:
Toen Richards de drie apparaten had aan gezet en in het centrum van de straling zat, voelde hij een vreemde sensatie. Z'n hoofd leunde tegen de muur, en ging daar door heen. De muur was niet langer wat een muur meestal is: vast en stevig.
Richards trok z'n hoofd haastig terug, en heeft het er wel uitgelaten om ooit nog zoiets te proberen. Hij was zich wezenloos geschrokken.
Kan de Luminator op die manier een vortex creëren, die toegang geeft tot een andere dimensie?
En dan?

Geen opmerkingen: