maandag 8 maart 2010

GEFLESTE GEESTEN

Gisteren kreeg ik de blog onder ogen van Roy Stemman, schrijver over paranormale onderwerpen.
http://www.paranormalreview.com/
Hij vraagt zich handenwringend af hoe goedgelovig mensen kunnen zijn.

Wat wil namelijk het geval: op de Nieuw Zeelandse versie van eBay worden gefleste geesten verkocht, en er wordt druk op geboden!
150 bieders op het moment van schrijven, en het hoogste bod was £ 850.-, dat is ongeveer € 1000.-

De verkoper zegt dat het een doodserieuze zaak is. De twee geesten zaten hem al langer dwars. Een van de twee is een man die vroeger in zijn huis gewoond heeft, en de ander is een jong meisje dat via het OUIJA bord zijn leven binnenkwam, en de boel op stelten zette.
Erg akelig allemaal.
Gelukkig is de verkoper er met behulp van een exorcist in geslaagd de geesten op wijwater te bottelen, dat acuut blauw kleurde. Prima middel om geesten onder de duim te houden.

Stemman peinst hoe dat nu verder moet.
De flesjes zijn gelabeld, dus er kan geen misverstand ontstaan als de koper een van de twee geesten wil loslaten. Dan is het een kwestie van het water laten verdampen, zegt hij. Komt allemaal goed.
Het geld dat de verkoop de anonieme eigenaar oplevert wordt geschonken aan een vereniging ter voorkoming van wreedheid tegen dieren, zegt hij. Stemman oppert dat hij net een andere vereniging het licht heeft doen zien: die ter voorkoming van wreedheid tegen geesten.
Op zijn site staat een link in het artikel, voor degene die alsnog wil bieden....maar ik vrees dat het inmiddels te laat is, en de geesten een nieuwe eigenaar hebben gevonden....

Geen opmerkingen: