donderdag 22 juli 2010

PLUVIFUGE

Het wonderbaarlijke blad 'Notes and Queries' van 1860 besteedt aandacht aan een nuttige uitvinding, van iemand die uitzonderlijk begaafd is met gezond verstand....

" Voor de Academie van Wetenschap in Parijs is een wonderbare vinding gepresenteerd van de heer Helvetius Otto van Leipzig. Volgens de uitvinder zullen we in het vervolg altijd goed weer hebben - want in feite is het zo dat wanneer men gebruik maakt van zijn idee er geen regen meer kan vallen tenzij gewenst.
Zijn plan is simpel genoeg. Hij richt een platform op dat hoog de lucht ingaat. Daarop plaatst hij een propeller die door stoom wordt aangedreven. De bladen van deze propeller die heel krachtig is, blazen de wolken weg, En aangezien regen uit de wolken komt, kan men begrijpen dat waar geen wolken zich kunnen verzamelen, er ook geen regen kan vallen.

De Heer Helvetius Otto houdt vol dat als een aantal van zijn regenpropellers, of liever 'Pluvifuges' zoals hij ze wenst te noemen, op diverse plaatsen in de stad worden neergezet, hij voor de inwoners continu goed weer kan verzekeren en bescherming tegen plotselinge stortbuien en modderige straten, waar de voetgangers zozeer onder te lijden hebben.
De Academie heeft het voorstel van de heer Otto met algehele bijval ontvangen, en we verwachten dan ook dat het plan spoedig ten uitvoer zal worden gebracht.
De inventie doet nauwelijks onder voor die van de bliksemafleider van de heer Benjamin Franklin, en als de Amerikanen slagen in aantrekking, waarom zou de heer Otto dan niet slagen in afstoting?"

Eh...gezien de aanhoudende droogte...zouden er misschien enkele Pluvifuges stiekem worden ingezet?
Ben ik hier op het spoor van een nieuw type conspiracy? Hm.... een propeller gezien, iemand?

1 opmerking:

elly zei

Dit heeft niet te maken met de uitvinding van mijn vader hahahaha