dinsdag 6 april 2010

WAT NU TOCH?

We kennen verhalen over huilende heiligenbeelden.
Het volgende bericht van 23 januari uit Psychic News, het Weekblad voor alle Spiritualisten in Engeland, sluit daarop aan.
Op de foto zien we Mike, een Australische jongen die in 2006 op 17 jarige leeftijd omkwam bij een ongeluk. Zijn ouders George en Lina zijn er van overtuigd dat Mike sindsdien wonderen verricht in hun huis. De muren en enkele vertrekken in het huis produceren olie van onbekende oorsprong. Die olie blijkt geneeskrachtige eigenschappen te hebben.
Een Australische krant meldt dat de politie de menigten die zich steeds weer verzamelen bij het huis in Sidney waar Mike woonde in goede banen moet leiden; de zieken blijven maar komen. Vrouwen die niet zwanger kunnen worden hebben 9 maanden later een kind.

Niet alleen de muren 'huilen' olie, ook portretten van Mike en religieuze beelden doen dat.
Moeder Lina is er van overtuigd dat Mike een boodschapper is tussen God en mensen, en dat hij heilig verklaard zou moeten worden.
Doet zich de vraag voor: waarom kiest Mike voor zo'n eigenaardige vorm om zijn aanwezigheid te bewijzen? Kan het niet wat minder vettig? Waarom geen rozenwater?
Mocht de Kerk meegaan in de zekerheden van Mike's familie, dan wordt hij de eerste Australische mannelijke zalige heilige.
Niet gek voor een jongen van 17.

Geen opmerkingen: