vrijdag 19 februari 2010

WAARSCHUWING UIT 1891

In een boek van William Thomas Stead (1849-1912), een van de pioniers van het Spiritualisme in Engeland, getiteld: Real Ghost Stories, vinden we de volgende waarschuwing aan de lezer:

ALSTUBLIEFT LET EROP

1. Dat de vertellingen op deze bladzijden beter niet gelezen kunnen worden door iemand van jonge leeftijd, iemand die geprikkeld raakt door morbide onderwerpen, of door iemand met een ongewoon nerveus temperament.

2. Dat studenten van dit onderwerp zich richten naar de ernstige waarschuwingen in de Heilige Schrift aan degenen die zich bezighouden met de geestenwereld en die zichzelf openstellen voor de vreselijke consequenties van bezetenheid.

3. Dat de reikwijdte van de complexe menselijke persoonlijkheid onvoldoende wordt begrepen, waardoor alle experimenten in hypnose, spiritualisme etc, wanneer ze niet gedaan worden vanuit de meest ernstige en voorzichtige houding door de meest evenwichtige personen, beter vermeden kunnen worden.

DEZE WAARSCHUWING is hier gedrukt op aanbeveling van Katholieken, Theosofen, en Spiritualisten, die verklaren diep overtuigd te zijn van hun noodzakelijkheid.

Tot zover de waarschuwing.
Stel je voor dat we onze geweldadige computergames vergezeld laten gaan van deze tekst.

Of hem pubers onder de neus houden die zich vermaken met Ouija borden of glaasje draaien.
The times, they are changing.

Geen opmerkingen: