zondag 5 september 2010

MOEDER AARDE

Een fragmentje uit het boek 'Lightningbolt' dat gaat over een jongen van Sioux-Cheyenne-blanke afkomst die in de leer gaat bij de vrouwelijke shaman Estcheemah en toegroeit naar zijn uiteindelijke inwijding.
Estcheema zegt:

"Wij mensen zijn spirits die in een lichaam zijn geboren. Iedereen leeft zijn leven, heeft ervaringen en dan sterft hij. Als mensen sterven, keren ze terug naar Spirit. De dood is de deur terug naar Spirit.
Mensen zijn bang voor de dood, en die angst wordt gebruikt door degenen die er belang bij hebben mensen onder controle te houden.
Maar mensen zijn ook bang voor het leven. Het religieuze idee dat ons voorhoudt dat hier op Moeder Aarde geboren worden onwenselijk is, dat is waar de misvattingen vandaan komen.
Het is dom en gevaarlijk om het Leven, de Heilige Moeder te wantrouwen. Geboren worden is de grootste gift.
Wanneer geloof groter wordt dan Leven en meer gezaghebbend dan mensenlijke behoeften, gebeuren er vreselijke dingen. Dat is de les van de geschiedenis.
Lightningbolt, het doet er niet toe welke religieuze authoriteit claimt de vertegenwoordiger te zijn van wat de Schepping te zeggen heeft. Het effect is hetzelfde.
Wie stuurt die mensen? Niemand. De oude religieuze organisaties werken nooit direct. Ze hebben hun eigen instituten en mensen die ze kunnen manipuleren. Alleen als de politiek van religieuze organisaties regelrecht in conflict komt met de politiek van een land, worden hun acties opgemerkt.
Daarom, Lightningbolt, wees nooit afhankelijk van mensen of organisaties om je te vertellen wie je bent, of wie Moeder Aarde is. Leef je eigen leven. Denk je eigen gedachten. Die zijn goed, en ze zijn je eigendom.
Geloof je dat Moeder Aarde dood is, Lightningbolt? "
"Absoluut niet! "antwoordde hij.
"De Aarde leeft, en geeft leven aan alles wat op aarde geboren wordt" zei Estcheema.

Geen opmerkingen: