bewerkt uit: Bob Brezsny 'Pronoia'
Dagelijks vinden er duizenden geweldige, onverklaarbare, wonderlijke en zelfs bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats. En toch worden de meesten daarvan nooit gerapporteerd in de media.
De weinige wonderen die de kranten halen zijn onderworpen aan ridiculisering.
Waarom? Hier is de reden die men als verklaring graag aanvoert: de mensen die geloven in wonderen zijn bijgelovig, onopgeleid, en het slachtoffer van hun blinde vertrouwen in religieuze mythen.
Zij die het minst gevoelig zijn voor geloof in wonderen zijn bedreven in analytisch hersenwerk, goed opgeleid, en aanhangers van een letterlijk geloof in de ideologie van het materialisme, dat beweert dat alleen wat we kunnen waarnemen met onze 5 zintuigen, en met de instrumenten die we tot dusver hebben uitgevonden, bestaat.
De media worden gedreven door mensen uit de tweede groep.
Het is voor hen onmogelijk om in mirakels te geloven, laat staan ze zelf te ervaren.
Als iemand van die groep er toch in slaagt om zich te onttrekken aan de druk van collega's, dan is dat omdat hij zich heeft laten inpakken door de domheid van de eerste groep; een doodzonde.
Vindt men.
Merkwaardig genoeg is dit de overheersende mening van hen die onze media bepalen.
Gebrek aan kritisch vermogen maakt iemand bevattelijk voor onzinnige overtuigingen, en intelligente mensen wijzen zulke onzinnigheden natuurlijk af, weten zij.
In werkelijkheid is het precies andersom, zoals vele onderzoeken hebben aangetoond.
Intelligente en hoogopgeleide mensen staan vaker open voor het onverklaarbare dan domme mensen die hun oordeel alleen op hun eigen gevoel baseren.
Er is hier dus sprake van beeldvorming die gebaseerd is op gevoelsmatige redenering en niet op feiten.
Je zou je kunnen afvragen wie hier de dommen zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten