donderdag 28 maart 2013

DE LAFHEID VAN NEDERLAND

Vannacht heb ik besloten deze blog weer op te pakken.
Reden: boosheid.
En wel hierom.

Gisteravond, 27 maart 2013, was er een nieuwsprogramma, op een commerciële zender waarbij aandacht werd besteed aan het 'geloof' van Prof.Dr.Ir.Coen Vermeeren in UFO's. Ik heb al eens eerder over hem geschreven, en op mijn site www.blikoponeindig.com heb ik een verzameling stukken over UFO's aan deze moedige man opgedragen.
Maar daarover gaat het niet.
Het gaat over Nederland.
Want wat kregen we te zien? Een paar woorden van Vermeeren zelf, zijn boek 'UFO's bestaan gewoon' , en verder een paar onbenullen die men overal op straat aan kan treffen, en zelfs een wetenschapper die wist te vertellen dat hij alleen in Aliens zouden geloven als hij er een pilsje mee kon drinken. Nou dat voegt echt wat toe aan de discussie.
Die was er dan ook niet.
Vermeeren, die er moegestreden uitziet, sprak rustig als altijd de paar zinnen die het de programmamakers had behaagd voor uitzendig te selecteren. Daarbij stond Vermeerens gespannen relatie met de universiteitsbobo's centraal.
Waarop de reporter moest besluiten dat hoewel er geen enkele bewijs voor UFO's was, 'Coen' daar anders over dacht.

Toen sprong ik uit m'n stoel.
Want hoe krijgt een nitwit van een Veronica reporter het in z'n ongeschoolde hoofd om het over 'Coen' te hebben.
Zou hij dat ook doen bij willekeurig elke andere betitelde wetenschapper die willekeurig wat komt vertellen?
De man is what the %&*#! Dr. Ir. Coen Vermeeren, Hoofddocent Lucht-  en Ruimtevaarttechniek, directeur van het Studium Generale van de TU van Delft , en daarnaast een begaafd musicus. Reden om iemand met enig respect te behandelen, lijkt me zo, en zijn overwegingen niet hetzelfde gewicht te verlenen als een van de straat geplukte zak patat die nog geen seconde over het onderwerp heeft nagedacht.
Wie Vermeeren googelt komt steeds terecht op de conflicten met de universiteit, maar op het onderwerp waarvoor hij dit allemaal over zich heen haalt wordt niet ingegaan. Zo hoeft geen enkele journalist zich uit te spreken op grond van opgedane kennis van het onderwerp, want er is sensatie genoeg om een mooi stuk over 'Coen' te schrijven.

Helaas, dit is precies de manier waarop er in dit land met mensen en onderwerpen wordt omgesprongen die niet binnen de comfortzone vallen van The Powers That Be in medialand.
En zolang dat zo is, zullen de nitwitten en de debunkers vrij spel hebben om iedere vernieuwing in ons denken te labelen met 'gestoord'. Omwille van dappere mensen als Dr. Ir. Coen Vermeeren schaam ik me voor de lafheid van Nederland.

Vermeeren heeft een gedegen en veelzijdig boek geschreven: UFO's bestaan gewoon. AnkHermes 2013